I çmuar Zoti Jezus, më lejo . . .

I çmuar Zoti Jezus, më lejo . . .
I çmuar Zoti Jezus, më lejo . . .
të të njoh më plotësisht,
të të besoj më me gjithë zemër,
të të shërbej më me zell,
të kënaqem me ty më shpesh,
të të imitoj më nga afër,
të të lartësoj më lart, dhe
të tregoj shpëtimin Tënd nga dita në ditë!
Dashuria Jote — është Qielli im,
Prania Jote — është kënaqësia ime, dhe
Puna Jote — është gëzimi i zemrës sime!
Më lër që çdo ditë . . .
të eci me Ty,
të punoj për Ty, dhe
të të sjell lavdi Ty!
Oh, dërgo Frymën tënde te zemra ime e varfër . . .
për të të lartësuar Ty,
për të nderuar ty,
për t’u bërë i dashur për shpirtin tim!
Më përdor për të sjellë . . .
mëkatarët e humbur te kryqi Yt,
besimtarët te froni Yt i hirit,
dalësit nga rruga në shtegun e bindjes.
Ji. . .
fuqia në jetë,
ngushëllimi në vdekje, dhe
pjesa ime e përjetshme përtej varrit!
Puritani James Smith,
“Christ Exalted, Saints Comforted, and Sinners Directed” 1855
Të gjitha të drejtat të rezervuara.

Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *